Co láká hráče na campy talentované mládeže? Skvělá příprava do sezóny! zdůrazňuje Martin Švanda

V červenci 2024 jsou připraveny další campy talentované mládeže (CTM a CRD) v České Třebové a Litomyšli. O tyto akce je z řad hokejbalistů a hokejbalistek velký zájem. Loni se CTM zúčastnil v kategorii U16 a U18 poličský Martin Švanda. Co ho na camp přivedlo? A co mu letní nadstavba přinesla?

I ostatní hráči, co na tyto campy jezdí, to berou jako skvělou přípravu

Martine, loni jste se zúčastnil týdenního campu talentované mládeže v České Třebové. Jak jste se ke campu vůbec dostal a co Vás vedlo se přihlásit?

O campu talentované mládeže jsem se dozvěděl tak, že jsem viděl pár článků od hráčů, kteří na campu talentované mládeže byli. Na camp jsem se chtěl přihlásit z důvodu, že na sobě chci pracovat i přes letní prázdniny a dále se zdokonalovat.

Jak hodnotíte loňský ročník v kategorii U16 a U18 v podání trenérů, náplně campu a dalších faktorů?

Trenéři, co byli na campu minulý rok, nám připravovali různé cvičení, která byla zaměřená na správné načasování, přesnou střelbu a také na přesnou přihrávku. Z těchto tréninků jsem si odnesl cenné zkušenosti, které se mi teď hodí. Líbilo se mi, že po každém cvičení, které jsme dokončili, nám trenéři řekli, co je ještě potřeba zlepšit a jakých chyb se musíme vyvarovat. Jsem rád, že mě trénovali trenéři, kteří trénují reprezentaci a trenéři, kteří stále aktivně hrají. Od každého z nich jsem si něco odnesl.

Jak vnímáte tyto campy? Je to taková nadstavbová příprava pro hráče? Co jste na kempu získal? Vidíte, že by vám tato akce přidala nějakou hokejbalovou zručnost navíc?

Tyto letní campy beru jako skvělou přípravu do následující sezóny. I ostatní hráči, co na tyto campy jezdí, to berou jako skvělou přípravu pro další sezónu. Na campu jsem získal nové kamarády, proti kterým sezónně hraju. Z těchto campů si odvážím různé věci, které jsme trénovali a které se snažím použít i v zápase.


Tenhle camp je na to úplně dělaný

Letos se campy pro U16 a U18 rozdělí na dva tábory, čímž se určitě campy zkvalitní. Doporučil byste campy dalším svým spoluhráčům a kolegům? Budete se i Vy letos účastnit znovu?

Určitě bych camp doporučil jak mým spoluhráčům, tak i jiným hráčům, jestli se chtějí zlepšit a pracovat na sobě. Tenhle camp je na to úplně dělaný. Letos se opět budu účastnit, velice se těším na kluky, které jsem dlouho neviděl a taky na tréninky, díky kterým budu odjíždět jako lepší hráč.

Co Vás na CTM nejvíce baví? Je to například i bonusový program mimo hokejbalové hřiště a tréninky? Je něco, co na campech postrádáte?

Na campu mě baví poznávat nové hráče a ptát se jich, jakou měli sezónu ve svém klubu a také, jaké jsou jejich největší úspěchy. Nebylo by špatné, kdyby na campy jezdili hráči, kteří jsou, nebo byly v seniorské reprezentaci a mohli nám i v několika směrech poradit, co máme na sobě zlepšovat.

Co Vám kempy dodaly navíc do klasické hokejbalové sezóny? Nastupujete za druholigové Sršně, a dokonce máte již nějaký start za mateřskou Kometu.

Tento camp mi pomohl v seberozvoji, sebevědomí a herní dovednosti, přinesl mi jen pozitivní věci jak v hokejbalové sezóně, tak i v přátelství. Za druholigové sršně nastupuji, abych získal sebevědomí a přestal se bát. A díky těmto zápasům získávám zkušenosti. Jsem rád, že i dostanu šanci si zahrát za Kometu, kde je super parta hráčů, kteří se mi snaží v zápase pomáhat a povzbuzovat.

Poslední místa na campech CTM - zejména v kategorii U18