Liga žen uzavřela podzimní část 3. kolem základní části. Svitavy na domácí půdě zazářily!

Státní svátek 17. listopadu patřil na hřištích ve Svitavách a v plzeňských Štruncových sadech ženskému hokejbalu. Prachatice se stále drží na čele tabulky. Na třetí příčku se po domácím vydařeném turnaji vyhouply svitavské hokejbalistky.


Hokejbalistky domácích Sršňů stoprocentní. Fretky zůstávají na stejném pořadí.

Na svitavský zimní stadion zamířila čtveřice týmů. Kromě domácích Svitav se zde představil Beroun, Kadaň a Třinec. Všechny zápasy přinesly zajímavé výsledky nejvíce se však dařilo domácím hokejbalistkám. Ty ve všech třech zápasech braly body a ty je posunuly na třetí příčku v tabulce. Naopak o příčku níž, se posunula Kadaň, i přes vysoký výsledek 5:1 nad Berounem byl zápas střelecky vyrovnaný, o vítězi v zápasu s Třincem rozhodovaly nájezdy, ve kterém body pro Panthers zajistila Barbora Patočková.

Třinec sehrál úvodní utkání se Svitavami, kde se sice snažil vyrovnat ve druhé polovině zápasu, ale to se mu nepovedlo. V zápasu s Berounem si připsal tři body po gólech Žilovcové, Kochanové a Lagové. Poslední utkání sehrál s Kadaní, kde v průběhu utkání stále dotahoval skóre, zápas nakonec dospěl až k nájezdům, kde byla úspěšnější Kadaň. Beroun, alias „Fretky“, tak zůstávají v tabulce stále na stejném místě.

TJ Sršni Svitavy vs. HBC Enviform Třinec 2:1 (1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Víchová (Ištoková), 22. Ištoková (Zavoralová) - 21. Segedyová (Lagová).

Panthers Kadaň vs. TJ Sršni Svitavy 3:7 (1:5, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Manhartová (Lédlová), 13. Patočková (Manhartová), 21. Manhartová (Patočková) - 1. Fuchsová (Ondrová), 2. Ištoková (Procházková), 5. Kantrová (Ištoková), 10. Kantorová (Ondrová), 10. Zavoralová (Fuchsová), 15. Ondrová (Matějková), 16. Procházková (Kantorová).

SK Kelti 2008 vs. TJ Sršni Svitavy 0:4 (0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Kantorová (Ištoková), 9. Zavoralová (Ondrová), 21. Kantorová (Ondrová) 21. Kantorová.

Panthers Kadaň vs. SK Kelti 2008 5:1 (2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Patočková (Manhartová), 10. Patočková (Manhartová), 16. Lédlová (Manhartová), 20. Patočková (Lédlová, Manhartová), 23. Manhartová (Patočková) - 6. Kondrátová.

HBC Enviform Třinec vs. Panthers Kadaň 3:4 ss (0:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 15. Kochanová (Lagová), 20. Martincová (Drličková), 21. Rychtrová (Finďová) - 13. Lédlová (Patočková), 18. Patočková (Manhratová), 20. Lédlová (Manthartová), rozh. náj. Patočková.

HBC Enviform Třinec vs. SK Kelti 2008 3:1 (1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Žílovcová (Kochanová), 17. Kochanová (Žilovcová), 17. Lagová (Žílovcová, Kochanová) - 15. Kondrátová (Hloušková).

Litice obraly úřadující mistryně o bod! V Plzni zářila hlavně Kotlíková.

Do plzeňských Štruncových sadů vyrazily úřadující mistryně Ligy žen z Prachatic. Svítkov, který si stále drží celý podzim průběžnou druhou příčku a Pardubice. Úvodní zápas hracího dne proti sobě sehrály týmy domácí Plzně a Prachatic. Hned v úvodním zápase domácí hokejbalistky Prachatice potrápily, i když převahu ve střelách měly Prachatické ženy, domácím se podařilo v první polovině vstřelit dvě branky, které hostující hráčky dotahovaly až ve druhé polovině. V nájezdech byly úspěšnější Prachatice. Rozhodující nájezd proměnila Tereza Kotlíková.

Pardubickému týmu se sice během kola nepodařilo vstřelit žádnou branku, avšak se všemi soupeřkami si poradil tým bez velkého množství obdržených branek. Škoda zápasu s Prachaticemi, kde měly ženy hned několik možností využít přesilové hry. Svítkov si stále drží svou stabilní druhou příčku, škoda zápasu s Prachaticemi, který mohl pořadím zamíchat. Svítkov se zapojil více do hry ve druhé polovině a dvoubrankový náskok již nesrovnal. Prachatické ženy předvádí v průběhu podzimní části skvělé výsledky ani v Plzni tomu nebylo jinak. V prvním zápasu sice ztratily bod, v ostatních už nechybovaly. V zápasu proti Svítkovu si hned tři branky připsala Tereza Kotlíková.

HBC Plzeň Litice vs. HBC Prachatice 2:3 ss (2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Drobná (Kalistová), 8. Novotná - 12. Krásová (Landová), 22. Štěpková (Růžičková), rozh. náj. Kotlíková.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Plzeň Litice 4:0 (1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Holoubková, 18. Kubátová, 18. Němcová (Hájniková), 21. Kubátová (Topičová).

HBC Pardubice vs. HBC Plzeň Litice 0:1 (0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Blažekovič (Rozhoňová).

HBC Prachatice vs. HBC Pardubice 2:0 (1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Krásová (Landová), 18. Žampachová (Kotlíková).

HBC Prachatice vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 4:2 (2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Kotlíková (Krásová), 7. Kotlíková (Zedníková), 13. Kotlíková (Štěpková), 18. Landová (Krásová) - 16. Měšťanová (Hájniková), 23. Holoubková.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Pardubice 1:0 (0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Skřivánková (Kubátová).

Po zimní přestávce se Liga žen opět rozjede na začátku březnu. Všechny týmy zamíří 9. 3. 2024 na pražskou Palmovku.