Na jaro se vrátí holky po zranění a bude to lepší, nepochybuje Veronika Koželská

Liga žen nabízí v letošní sezóně souboj 9 týmů. HBC Pardubice jsou s devíti odehranými zápasy podzimu na 6. místě tabulky. Veronika Koželská odpovídala na otázky k první polovině sezóny v našem rozhovoru.

Máme dobrou partu, což je pro nás důležité

Ženy HBC Pardubice odehrály na podzim 9 utkání. Přesto jsou na 6. místě tabulky. Předpokládám, že u vás nepanuje spokojenost. Je to pravda?

Mnoho lidí to možná překvapí, ale já si myslím, že docela spokojené jsme. S ohledem na ostatní ročníky jsme letos hrály lépe a šestá příčka v tabulce je tak pro nás pomyslnou odměnou před zimní pauzou.

Přesto, co se vám nedařilo v první polovině sezóny?

Samozřejmě máme stále spoustu nedostatků, nejsme tak sehrané, jak bychom chtěly a nebývá nás na turnaje tolik. Jestli je něco, co nám nešlo, nebo já spíš říkám, že jsme měly smůlu (směje se), tak to byly góly. Nevím přesně, kolik gólů jsme vstřelily, ale příliš jich nebylo. Doufám, že se to v jarní části zlepší, protože bylo několik zápasů, které jsme mohly vyhrát, ale prohrály jsme třeba i jen o jednu branku.

S čím jste naopak spokojeny?

Máme dobrou partu, což je pro nás důležité. Kdybychom hrály výborně a střílely spoustu gólů, ale v týmu by nepanovala dobrá nálada, bylo by to pravděpodobně hrozně ubíjející. To by asi nikdo nechtěl. Tohle beru jako naši silnou stránku. Co se týče hry, tak se budeme snažit asi více sehrát. Už teď na podzim byla snaha držet alespoň podobné trojice útočnic, což si myslím, že nám pomohlo a na jaře bychom takhle měly pokračovat. V minulých sezónách se u nás hodně měnily hráčky, proto pro nás bylo sehrávání složitější.

S čím jste vůbec do sezóny vstupovaly?

Abych pravdu řekla, tak nějaké ambice na výhru celé ligy asi nebyly na pořadu dne. Většina z nás hraje spíš pro radost a že nás to baví. Je jasné, že je každý rád, když se vyhraje, ale do sezóny jsme šly hlavně se snahou se zlepšit a naučit se něco nového. Jak už jsem zmínila, máme dobrou partu, takže ani po prohrách v kabině nepanuje nějaká extra špatná nálada, jelikož se dokážeme navzájem povzbudit. Proto se zvládneme z prohry relativně rychle oklepat. Určitě ale budeme rády, když neskončíme poslední.

Veronika Koželská ví, že i ženský hokejbal může nabídnout kvalitní hokejbal. Autor fotky: Jana Nekolová.

Samozřejmě nelze dosáhnout úrovně Extraligy mužů

Co říkáte na úroveň Ligy žen?

Samozřejmě nelze dosáhnout úrovně Extraligy mužů, ale i přesto si myslím, kdyby se někdo přišel na ženský hokejbal podívat, viděl by kvalitní zápasy. Ale zrovna já osobně hraji hokejbal, protože mě to baví, je to pohyb na čerstvém vzduchu a mám tam mnoho kamarádek. I když ráda vidím svůj posun, tak ale v hokejbale vyloženě nějaký cíl nemám. To je poznat například oproti jiným hráčkám, které nějaké cíle, kterých chtějí dosáhnout, mají. Tyto holky pak úroveň ligy zvyšují. Je ale hezké vidět všechny, jak se zdokonalují a navzájem se třeba i hecují, aby dosáhly lepších výsledků. A smekám před všemi, které se alespoň trochu snaží a dávají do hokejbalu svou sílu a energii.

S jakými ambicemi vstoupíte do jarní části soutěže?

Jak již bylo řečeno, bylo by ideální udržet si sestavu a více se sehrát. Doufám, že nám na jaře příliš hráček neonemocní, nebo nebude mít jakýkoliv jiný problém, jako se to stalo právě třeba minulou sezónu. Naopak by se nám měly vrátit nějaké holky po zranění, tak to snad bude lepší.