Trenéři

Na začátku roku 2019 se opět rozjede studijní program trenérské B licence!

Pro ročník 2019 bude pro trenéry vyhlášený studijní program k zisku hokejbalové B licence. Studium je akreditováno u Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a bude obdobně jako v minulých letech probíhat v rámci úzké spolupráce s TMS Českého olympijského výboru.

Studium trenérské B licence je rozděleno do dvou bloků. Tím prvním, kterým si každý kouč usilující o zisk nejvyšší hokejbalové trenérské licence musí projít, je vědecký základ sportovních her. Školitelem je Český olympijský výbor a první blok naskýtá dva termíny, jež se uskuteční v Nymburku. Po absolvování prvního bloku přichází na řadu ten druhý v podobě hokejbalové specializace, jejímž školitelem je Českomoravský svaz hokejbalu. Specializace je tvořena dvojicí vícedenních seminářů a závěrečnou zkouškou. Termínově navazuje na semináře ČOV, takže se uskuteční od května do září roku 2019.


Přihlášky je možné zadat do termínu 2.1.2019. Úhrada příspěvku za školení je realizována oproti faktuře vystavené ze strany ČMSHb. V příspěvku je zahrnut poplatek za semináře ČOV. Pro další informace neváhejte kontaktovat činovníky z trenérsko-metodické komise ČOV na e-mailu metodika@hokejbal.cz

O studiu trenérské licence B se rozpovídal i předseda Českomoravského svazu hokejbalu a zkušený kouč mládeže Martin Komárek. „Osobně seminář zisku B licence doporučuji pro komplexní zaměření seminářů ČOV na moderní prvky sportovní přípravy a vazbu na specializaci, která trenérům umožní rozšířit náhled na herní systémy a kombinace,“ má jasno Komárek. „Kurs není určen pouze pro trenéry, kteří B licenci považují za prostředek vazby na vyšší hokejbalové soutěže. Obrovský přínos B licence lze spatřovat zejména pro kluby pracující z mládeží, díky kursu je možné získat progresivní informace, jak pracovat s dětmi od nejmenších až po juniory a muže,“ upozorňuje Martin Komárek.

Kostra studia:

Všeobecný základ (realizovaný ve spolupráci s Trenérskou komisí ČOV):

9. – 11.2.2019 Nymburk

15. – 17.2.2019 Nymburk

Hokejbalová specializace:

Dva vícedenní semináře a závěrečná ústní zkouška (termíny budou zveřejněny nejpozději do 31.3.2019). Poplatek za absolvování studia licence B je 5.000 Kč za celý ročník studia (zahrnuje cenu kursu všeobecného základu na ČOV). V ceně není zahrnuta částka za vystavení trenérského průkazu (100 Kč).