Mládež

Camp talentované mládeže mění působiště! Rezervační systém bude spuštěn 7. února

Tradiční letní tréninkový tábor v podobě campu talentované mládeže pokračuje v úspěšně „zajetých“ kolejích, komplikovaná situace si však vyžádala změnu místa konání. Campy se přesouvají z Litomyšle do stejně vlídného sportovního prostředí v České Třebové. Podrobnosti sděluje v článku Martin Komárek.

Camp bude zorganizován v prakticky nezměněné kvalitě

Letos v létě se opět po roce uskuteční již tradiční Camp talentované mládeže. Rodiče a samotní hráči už jsou celí netrpěliví s oznámením termínů a možnosti registrací na CTM. Zůstává místem konání tradičně Litomyšl?
Musím bohužel konstatovat, že po řadě let camp opouští úžasné prostředí Litomyšle. Hodně nás to s trenéry a kolegy z realizačního týmu akce mrzí. Na druhou stranu jsme přesvědčeni, že camp lze zorganizovat v prakticky nezměněné kvalitě na jiném místě.


Co Vás vedlo ke změně místa konání Campu talentované mládeže?
Důvodem pro změnu místa je přesun části kulturních slavností města Litomyšl na zimní stadion, při této akci dojde k odmontování části hrazení na ZS a další návazné změny a úpravy. Zimní stadion tedy nebude přes léto v Litomyšli dostupný. Novým místem konání je zimní stadion v České Třebové, který nabízí velmi dobré zázemí a lokaci všech sportovišť na jednom místě. Výhodou je zmenšení docházkové vzdálenosti, kdy stadion je zhruba 50 metrů od ubytování.


Má přesun akce do České Třebové nějaké komplikace?
Doslova v ohrožení byl úvodní camp kategorie U13, neboť v tomto termínu je místní jídelna zavřená z důvodu závodní dovolené. Zejména díky ochotě místních firem a zástupců zimního stadionu se nám podařilo zajistit stravu přímým dovozem v prostorách stadionu. Nebýt tohoto kroku, hrozilo zcela vážně zrušení poloviny tolik populárního campu.



Při vyšším počtu zájemců je ve hře ještě jeden turnus navíc
Kdy budou zveřejněny přihlášky pro všechny kategorie?
Přihlášky budou realizovány přes rezervační systém od 7.2. večer, a to nově tak, že den po dni budou uvolňovány kapacity pro jednotlivé campy tak, aby se snížilo zatížení webu a minimalizovaly se případné komplikace a problémy s přihlášením spjaté. Čas přihlášení bude stanoven na 20:00. Při vyšším počtu zájemců je ve hře ještě jeden turnus navíc, pro který musí ovšem být dostatečný počet uchazečů.

Zájem o účast na CTM je rok od roku nesmírně velký, ne-li větší a větší. Vnímáte to také tak a těší Vás to?
Zájem o camp z řad mladých hráčů a hráček je extrémní, vnímám to jako velmi dobrou zprávu, že tolik mladých hokejbalistů a hokejbalistek chce přes léto pracovat na svých dovednostech, užít si zábavu a poznat nové přátele. Zájem je pro nás trenéry velkou motivací k dalšímu rozvoji akce a posunu dílčích bodů organizace campu.

Tým trenérů pro letošní ročník CTM zůstává stejný. Platí to i pro samotnou koncepci, kdy starší kategorii hráčů vždy první den trénovali reprezentační trenéři?
Tým trenérů a trenérek doznal pouze dílčích změn. Těší mne, že kolektiv trenérů je charakterově a po stránce kreativity velmi silný. Zapojení trenérů reprezentačních celků, které je tradiční součástí akce řešíme s kolegou Milanem Maršnerem (vedoucí úseku reprezentace pozn. red.). Hráči se s trenéry bezpochyby setkají, jen řešíme formu a způsob zapojení trenérů.


Rezervace je možné realizovat pod odkazem: http://treneri.hokejbal.cz/ostatni-akce/



Camp talentované mládeže neohrozila ani změna místa konání. Hokejbalisté se opět mohou těšit i na atletickou přípravu.