Většina věcí z tréninku pro mě byla novinkou, říká o HCŽ Šmardová

Obliba hokejbalu u ženského pohlaví stále stoupá, což dokazuje i nově vzniklý tým Eagles Brno. Ten je převážně složen z maminek mladých nadějných hokejbalistů. To, že to tyto ženy myslí s tímto sportem vážně, dokazuje i jejich účast na Hokejbalovém kempu žen. Jednou z účastnic byla také Barbora Šmardová, která nám tuto akci přiblížila.

Na podzim se mezi hokejbalovými týmy žen objevil nový. Na Moravě se dal dohromady celek Eagles Brno, za který nastupuje také Barbora Šmardová. „Původně hrál hokejbal můj syn, ale protože se sešla skvělá parta maminek, tak jsme se loni na podzim rozhodly začít hrát také,“ přibližuje Šmardová okolnosti vzniku týmu.

Na hokejbalistkách z tohoto družstva je vidět, že na sobě chtějí makat a dál se zlepšovat. O tom svědčí i jejich účast na letním Hokejbalovém kempu žen. „Dozvěděla jsem se to od manžela, který trénuje kluky. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového,“ vysvětluje Šmardová důvod, proč se rozhodla na kemp přihlásit.

Brněnské hráčky patřily na kempu ke starším. To však rozhodně není překážkou. Kemp žen je totiž určen pro všechny věkové kategorie. „Z tempa jsem trošku strach měla, ale neměla jsem vlastně ani představu do čeho jdu,“ nevěděla Šmardová, jak moc náročný kemp bude.

Každý od této akce může očekávat něco jiného, a jak to tedy bylo v případě brněnské hráčky? „Čekala jsem, že se naučím spoustu nových věcí a to se mi i vyplnilo. Byl tam skvělý přístup trenérů k nám nováčkům,“ chválí Šmardová také trenérský tým.

Příští rok chci jet určitě znova!

Kromě přípravy na hřišti čekala hráčky také méně oblíbená kondička. „Z hokejbalem teprve začínám a většina věcí z tréninku pro mě byla novinkou. Hodně jsem se naučila také z kondiční přípravy,“ byla Šmardová spokojená s oběma částmi.

Program byl velmi náročný, hřiště střídalo kondici a obráceně. V sobotu byly připraveny pro hráčky hned čtyři tréninkové jednotky. „Složení programu se mi líbilo moc, byla to dřina, ale trénink byl zábavný a poučný. I přesto se našel čas zajít si na kávu a dortík s ostatními holkami z města,“ pochvaluje si Šmardová volný večerní program.

Druhý ročník Hokejbalového kempu žen je minulostí, ale už nyní je jasné, že příští rok se tato akce opět uskuteční. „Příští rok chci jet určitě znova. Bylo to super a byla tam také skvělá atmosféra. Člověk měl z celého víkendu hlavně dobrý pocit, že pro sebe něco udělal a něco nového se naučil. Vřele to všem doporučuji,“ láká Šmardová závěrem nové účastnice.