Díky campům talentované mládeže jsem cítil posun každým rokem, přiznává Emmer

Tradiční letní tréninkový tábor v podobě campu talentované mládeže letos slavil desáté výročí. Na všech deseti campech se do formy dostával talentovaný juniorský reprezentanta Filip Emmer z Brna, jenž se v letošním ročníku stal vicemistrem extraligy staršího dorostu a bronzovým medailistou na juniorském mistrovství světa v Anglii. „Jednou bych chtěl držet v rukou trofeje pro mistra extraligy a mistra světa! A stát se trenérem na CTM,“ sní vytáhlý hokejbalový univerzál s jedovatou a přesnou střelou.

Nedávno skončil jubilejní 10. ročník Campu talentované mládeže mladší kategorie a třetí ročník starší kategorie. Vy jste se zúčastnil všech deseti campů! Čím to, že jste absolvoval takovou várku letních tréninkových táborů?
Campů jsem se zúčastnil kvůli perfektní přípravě před sezonou, kterou camp bezesporu byl a je. To ještě umocňuje fakt, že v Litomyšli tréninky probíhají pod vedením reprezentačních trenérů, to znamená, že každý mladý hráč má šanci se ukázat v tom nejlepším světle. Do Litomyšle jsem ale jezdil také za super partou spoluhráčů.

Cítil jste na sobě, že se díky campům ve své kariéře postupně zlepšujete?
Posun byl znát každým rokem, člověk na campu absolvuje velké množství času s míčkem na hokejce a to se pak projeví v zápasech, kdy si více věří na míčku, má zažité herní situace a řeší je instinktivně. Důležitá je také kondiční stránka přípravy, na kterou trenéři také nikdy nezapomněli, a já nastupoval do nové sezony připraven po všech stránkách.

Jak se z vašeho pohledu campy vyvíjely? Bylo znát, že každým rokem trenéři přinášeli nějaké tréninkové novinky?
Campy vždy držely krok s nejnovějšími trendy ve sportovní přípravě. Postupem času se náplní tréninků staly balanční cvičení, flowin a mnohé další pomůcky. Dnes již se dá říct, že na campu člověk najde skoro vše, na co si vzpomene.

Co vás na campech vždy nejvíce bavilo a naopak nejméně?
Nejvíce mě na kempech baví obecně systém kruhových tréninků a jejich různorodá náplň. Nedá se říct, že bych se dopředu na něco netěšil, snad kromě občasných výkyvů v kvalitě stravy. (úsměv)

Díky CTM každý pozná, jak funguje příprava na té nejvyšší úrovni!

A co přístup trenérů? Snažili se o osobní přístup a kontakt s hráčem?
Osobní přístup a kontakt s hráčem je velkou devízou campu. Trenéři se věnují hráčům individuálně na hřišti i během volna.

Hlavní kouč CTM Martin Komárek s vámi prošel všechny campy. Patří mezi vaše oblíbené trenéry? A co říkáte na jeho práci s mládeží?
Rozhodně patří mezi (nejen) mé oblíbené trenéry, zaslouží uznání a obdiv za to, kolik času a úsilí hokejbalu věnoval a jak pozvedl mládežnický a ženský hokejbal.

Bylo znát, že se servis na campech rok od roku zlepšoval a užili jste si mezi náročnými tréninky i nějakou zábavu?
Realizační tým se vždy trochu obměňoval a každý do něj přinesl něco nového, ať už tréninkové metody na hřišti, nebo zábavu a aktivity mimo něj. Sranda a zábava k CTM neodmyslitelně patří, zázemí ubytování umožňuje tenis, koupaliště je pár set metrů a nesmím zapomenout na každoroční táborák.

Co byste vzkázal mladým hokejbalistům, kteří na camp třeba váhají přijet, aby se naopak odhodlali? Stojí to za to?
Rozhodně stojí za to alespoň jednou na CTM jet, mladý hráč na vlastní kůži pozná, jak funguje příprava na té nejvyšší úrovni a pocítí posun i v zápasech.

V nedávno uplynulé sezoně jste se stal s Pardubicemi vicemistrem ČR v kategorii staršího dorostu a bronzovým medailistou na MS reprezentace do 20 let. Máte ještě nějaký sen či cíl, na který byste chtěl už jako „dospělák“ dosáhnout?
Ty nejvyšší cíle mi jako juniorovi utekly, takže odpověď je nasnadě - jednou bych chtěl držet v rukou trofeje pro mistra extraligy a mistra světa! A stát se trenérem na CTM. (úsměv)