Brankářská hokejbalová škola opět v plné akci! Gólmanům dodalo sílu Pastee paste

V neděli 26. ledna se v nafukovací sportovní hale v Polabinách uskutečnily první dva bloky kempů Brankářské hokejbalové školy pod taktovkou hlavního kouče Ondřeje Almašiho. „Jedná se o první akci, na kterou jsme obdrželi nutričních pasty od Pastee pro děti, což je velký posun!“

Gólmani se těšili ze tří pestrých tréninků

 

V neděli 26. ledna se v Pardubicích uskutečnily dva bloky brankářských kempů. Ten první, jenž odstartoval dopoledne, patřil pro nadané strážce svatyň kategorie U13 a mladší, odpoledne se do akce vrhli jejich starší kolegové do 15 let. „Gólmani měli za jeden blok tři tréninky. I když se jednalo o první kemp v roce, tak zaměření bylo nechci říkat stejné, ale nejedná se o nic jiného, než když se kempy konají v lednu, v březnu či v jiném měsíci. Zaměřili jsme se na základní činnosti brankářů,“ popisuje Ondřej Almaši.

 

Na talentované brankáře, kteří na východ Čech dorazili ze všech koutů republiky, čekaly drobné změny. „Udělali jsme změnu v tom, že už nemají dvě tréninkové jednotky, ale tři,“ prozrazuje odborník na gólmanskou hokejbalovou činnost Ondřej Almaši. „První tréninková jednotka byla zaměřena na koordinaci rukou a očí, tedy to, co brankář ke svému výkonu potřebuje - základní věci, s nimiž mají mladí gólmani problémy,“ upozorňuje Almaši. 

 

Gólmani prahnoucí po sebezdokonalování si na kempu v Pardubicích užili pestré tréninky. Druhá tréninková jednotka bude vždy více zaměřena na techniku v plné výstroji. Zaměřili jsme se na věci, na které není v trénincích během roku moc času,“ popisuje. „Třetí trénink už byl střelecký, takže si gólmani vydatně zachytali,“ usmívá se Ondřej Almaši.



 

Velké výdaje je potřeba do těla vrátit, s čímž Pastee nejlépe pomáhá

 

Generální partner Brankářské hokejbalové školy Pastee paste se vrhl do osvěty ve stravování nejen mladých sportovců, a tak vybavil nadané gólmany výživnými svačinkami. „Jedná se o první akci, na kterou jsme obdrželi dary od Pastee v podobě nutričních past pro děti a je to jednoznačně velký posun!“ potěšilo trenéra brankářů Almašiho. „Co si budeme povídat, tyčinky a různé tatranky nejsou plnohodnotným zdrojem,“ upozorňuje. „Děti mají na kempech velké výdeje a potřebují do těla vrátit živiny a energii nějakým způsobem, který má hlavu a patu, což produkty od Pastee mají. Pozitivní je, že dětem pasty navíc chutnaly,“ kvituje Ondřej Almaši.



 

Na každém soustředění Brankářské hokejbalové školy nesmí chybět individuální videorozbor činnosti gólmanů. „Tablety a podobné věci jsme sebou měli, samozřejmě je to náročné, protože se do toho člověk zabere a nestíhá tolik točit, ale video vždy využíváme a chceme ho využívat. Gólmanům to pomáhá, rádi se navíc vidí v akci, protože vidí nedostatky, na kterých musí zapracovat,“ má jasno Ondřej Almaši.

 

Nechceme se plácat po ramenou, ale s gólmany pracujeme dobře

 

Zájem o brankářské kempy je v poslední době enormní. „Zájem je veliký, někdy až moc velký,“ usmívá se Almaši. „Což je ale dobře, jsme za to upřímně rádi,“ upozorňuje však už s naprosto vážnou tváří. Čím si ale vysvětlit tak velkou chuť brankářů na sobě pracovat v rámci specializovaných kempů? „Zájem brankářů si vysvětluji ze dvou rovin. Brankářské kempy se delší dobu nekonaly, měli jsme několikaletou pauzu,“ vysvětluje hlavní kouč gólmanských kempů Ondřej Almaši. 

 

„Za druhé se nechci plácat po ramenou, ale myslím si, že to děláme dobře. Pořád se posouváme, lidé, respektive rodiče a samotní brankáři to vidí a chtějí se našich kempů účastnit. Všeobecně navíc práce s gólmany není taková, takže ty tréninky tak trochu suplujeme,“ rozpovídal se Almaši o důvodech velkého zájmu budoucích gólmanských pilířů.



Fotogalerie: