Projekt eXcellent League je skvělé zpestření zimní přípravy, pochvaluje si Jan Kraus

Ještě před startem jara se několik dorosteneckých týmů zapojilo do eXcellent League, kterou bez ztráty bodu ovládla Plzeň. Na úspěchu se podílel i její kapitán Jan Kraus, který s 12 body vyhrál kanadské bodování celé soutěže. S akcí byl velmi spokojen, nyní se už ale soustředí na ligový program.

Stále je co zlepšovat a posouvat se výš

Ještě před obnovením sezóny jste s týmem absolvoval eXcellent League. Byla to vhodná příprava na jaro? Jak jste byl spokojen s výběrem soupeřů?

Projekt eXcellent League je skvělé zpestření zimní přípravy. Obsazení týmů na turnaji bylo výborné, všechny zápasy byly skvělé a hrané ve vysoké kvalitě. Já osobně jsem turnaj hrál potřetí a pokaždé jsem si ho moc užil. Je to dobré poměření sil i s týmy z východní divize, se kterými se moc v sezóně nepotkáme.

Nakonec jste celou soutěž ovládli. Co stálo za vaším triumfem? Kde byla vaše největší přednost?

Plnili jsme pokyny trenéra, hráli jsme dobrý aktivní hokejbal a proměňovali šance, které jsme si v zápasech vytvářeli.

Sám jste se stal nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Jak se vám hrálo, a jak jste byl se svými výkony spokojen? Baví vás více góly připravovat, než je střílet, nebo to tak zrovna vyplynulo?

Hrálo se mi dobře, ale určitě to nebyl bezchybný výkon. Stále je co zlepšovat a posouvat se výš. Jestli vstřelím gól, nebo se mi povede na branku přihrát, moc neřeším. Hlavní je pro mě hrát co nejlépe, abych byl co nejvíce přínosný pro tým.


Dorostenci Plzně prožili vydatnou zimní zápasovou přípravu díky eXcellent League. Zdroj fotky: Jaroslav Soukup - flickr.com 

Jsme silnějším týmem než v podzimní části!

Nyní už je jarní část v plném proudu. Cítíte nějaký dopad přípravy na první zápasy druhé poloviny soutěže? Přenesly jste si něco z eXcellent League do probíhající sezóny?

Přenesli jsme si pocit vítězství, který si hodláme ve zbytku sezony udržet. Dále chceme hrát aktivní hokejbal, který v turnaji fungoval velice dobře.

Hned v prvním zápase jste zaznamenal 8 kanadských bodů. Jak se podaří takový unikát? Myslíte, že může hrát roli i psychická pohoda po eXcellent League?

Určitě ano, v těch zápasech po vyhraném turnaji se mi hraje velice dobře. Jsem rád, že se mi něco takového podařilo. Nikdy jsem více kanadských bodů v jednom zápase nezaznamenal, ale nešlo by to bez mých spoluhráčů v lajně Martina Krále a Matěje Kořínka, se kterými se mi hraje výborně.

Jak vidíte zbytek základní části? Myslíte, že jste na tom aktuálně ještě lépe než na podzim? Věříte si třeba i na ústeckou Elbu, která letos ještě neztratila bod?

Myslím si, že po zimní přípravě jsme na tom mnohem lépe a jsme silnějším týmem než v podzimní části. Věřím, že se nám podaří ústeckou Elbu připravit o 3 body, které si odvezeme domů.