Sportování ještě více omezeno! Výkladové stanovisko k zákazu a omezení sportovní činnosti od 22.10.

Nevlídná situace kolem šíření nákazy covid-19 zapříčinila další zpřísnění vládních opatření, která se výrazně dotkla sportu včetně hokejbalu. Národní sportovní agentura zveřejnila na svých stránkách výklad k zákazu a omezení sportovní činnosti. Co se smí a nesmí?

Vláda ČR na svém jednání ve středu 21. října 2020 rozhodla o zpřísnění protiepidemických opatření, která platí od čtvrtka 22. října.

Kompletní usnesení číslo 1078 naleznete ZDE a číslo 1079 ZDE

Od čtvrtka 22. 10. 2020 od 06:00 hod. do úterý 3. 11. 2020 23:59 hod. platí že,


PROFESIONÁLNÍ SPORTOVCI

JE MOŽNÉ – cesta na venkovní sportoviště pokud se jedná o cestu do zaměstnání (profi sportovci) a jeho následné používání ve více než 2 osobách, pokud se jedná o zaměstnance stejného zaměstnavatele nebo osoby společně vykonávající podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost

NENÍ MOŽNÉ – využívat vnitřní sportoviště

ZÁVĚRY

  • Je stanoven úplný zákaz výkonu sportovní činnosti na vnitřních sportovištích, bez ohledu na charakter sportovní činnosti.
  • Výkon sportovní činnosti na venkovních sportovištích je umožněn pouze profesionálním sportovcům (bez vnitřního zázemí – šatny, sprcha apod.), a to bez omezení počtu osob.
  • Amatérští sportovci (organizovaní i neorganizovaní) mohou sportovat pouze v parcích a přírodě, a to maximálně v počtu 2 osob s výjimkou členů domácnosti.
  • Z povinnosti nosit ochranu dýchacích cest jsou vyjmuti sportovci nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod.
  • Výkladové stanovisko Národní sportovní agentury naleznete zde, pravidelně aktualizované výkladové stanovisko právníka České unie sportu naleznete zde