„Vnitřní svět vítězů“: Začátek prosince přinese nesmírně zajímavý seminář s Marianem Jelínkem!

Hned zkraje prosince 5.12. po konci podzimní části všech soutěží Českomoravského svazu hokejbalu se opět naplno rozběhnou semináře pro trenéry. V Praze v hotelu Olšanka proběhne opravdu zajímavý a přínosný seminář s Marianem Jelínkem, který bude sloužit i pro obnovu trenérských licencí B a C.


Jakýkoliv pedagog, trenér, vychovatel či rodič by měl být „psycholog“
5. prosince se v hotelu Olšanka v Praze uskuteční seminář zaměřující se na téma: Vnitřní svět vítězů. Hokejbalové trenéry provede zajímavým tématem profesionální hokejový trenér a psycholog Marian Jelínek. „Ukážeme si netradiční pohled na sportovní výkon, jeho složení, a to s důrazem především na jeho psychologické aspekty,“ prozrazuje Marian Jelínek. „Na semináři se pokusíme sestavit „model“ subjektivního světa, chcete-li světa vnitřního, úspěšných sportovců, který má svá specifika a zákonitosti bez ohledu na sportovní odvětví,“ upozorňuje.

Psychologická příprava je v amatérském sportu stále v „plenkách“. Kluby většinou nedisponují sportovními psychology, nicméně by i hlavní trenér daného hokejbalového týmu měl působit jako správný psycholog. „Souhlasím, že jakýkoliv pedagog, trenér, vychovatel či rodič by měl být více či méně „psycholog“,“ nezastírá Marian Jelínek. 

Trenéři se mohou hojně posouvat ve svých nejen psychologických výkonech i díky odborné literatuře. „Myslím si, že pro trenéry je řada knih, zabývajících se touto problematikou. Jsou to například knihy od Gonzales Daniel C. - Tajemství mentálního tréninku, Peters Steve - Paradox šimpanze, Jonathan Haidt - Hypotéza štěstí a mnohé další,“ vypočítává Marian Jelínek, který v minulosti úspěšně spolupracoval s Jaromírem Jágrem a mnohými dalšími sportovními hvězdami.

>>PŘIHLÁŠKY NA SEMINÁŘ S MARIANEM JELÍNKEM<<