Ve věku šestasedmdesáti let nás náhle opustila legenda hodonínského hokejbalu pan Milan Kučera

Milan Kučera obdržel před pěti lety na světovém šampionátu v Pardubicích za potlesku více než sedmi tisíc fanoušků reprezentační dres a medaili za dlouholetou činnost a významný přínos pro hokejbal.

Poslední červnový den nás však bývalý předseda hodonínského týmu TJ AHC Morávia a šéf Okresního hokejbalového svazu navždy opustil.

Milan Kučera zemřel náhle ve věku šestasedmdesáti let. „Děkujeme všem, kdo tichou vzpomínkou uctí jeho památku,“ uvedli na parte pozůstalí. Úsilí a nadšení Milana Kučery přivedlo k tehdy rodícímu se sportu mladé nejen z Hodonína, ale i dalších blízkých měst a obcí.


Do Hodonína dostal hokejbal společně s Bedřichem Lanem v roce 1985 ještě jako člen městské komise pro mládež, tělovýchovu a sport. „Tehdy jsme si v Českých Budějovicích sehnali pravidla, které jsme namnožili a ve spolupráci s městem jsme pro žáky základních škol začali pořádat turnaje. Začala se tvořit družstva a rozjela se okresní liga. Hrálo se na malém hřišti u Mariny a také na hřišti Základní školy U Červených domků,“ vzpomínal pro Hodonínský deník Kučera. Ten byl také u toho, když Hodonínští slavili titul republikových přeborníků v dorostu v roce 1990. Zároveň přispíval i do sportovní rubriky týdeníku Slovácko, právě zprávami o hokejbalu.

Upřímnou soustrast celého jeho rodině a přátelům. Nikdy nezapomeneme!


Zdroj: Deník/Libor Kopl