Další ročník Hokejbalového kempu žen hodnotí účastnice velmi kladně

Čtvrtý ročník Hokejbalového kempu žen je úspěšně už čtrnáct dní u konce. Ohlasy nesou velké množství pozitivních reakcí. Velkým negativem je však pro většinu účastnic délka kempu, která je pro příští rok v řešení. Akci zhodnotila nižborská Natálie Pangerlová a Petra Němcová hrající za pardubické Autosklo. Obě hráčky lákají další hokejbalistky, aby příští rok také dorazily, zažily velkou dávku legrace a získání důležitých zkušeností!

Nebyla chvíle, kdy jsem se nudila, říkala spokojeně Natálie Pangerlová
Pokolikáté jsi byla na kempu a proč ses rozhodla letos jet?
Tak na HCŽ jsem byla už podruhé. Rozhodla jsem se jet, protože jsem se chtěla zdokonalit, připravit se na novou sezónu a také proto, protože je tam skvělá parta, se kterou je sranda.

Co tě na kempu bavilo nejvíce?
Na kempu mě bavily kondiční tréninky i tréninky na hřišti. Nebyla chvíle, kdy jsem se nudila nebo mě něco nebavilo. (úsměv)

Co ses naučila nového?
Naučila jsem se lepší provedení kliček a různých obehrávek a lepší držení míčku. Z kondičního tréninku vím, jak správně dělat prkno. (smích)

Je něco, co bys na kempu změnila?
Byla bych ráda, kdyby byl kemp delší, ale zase chápu, že některé holky už mají práci...

Seznámila si se s někým z jiného týmu?
Ano, s holkami z Pardubic, Prachatic, Malenovic, Suchdolu... Jsou super a doufám, že se zas setkáme.

Budeš chtít jet příští rok znovu, popřípadě proč?
Příští rok určitě pojedu a moc ráda, protože mě to bavilo, seznámila jsem se s holkami z různých týmů. Chtěla bych se zase něco přiučit a zdokonalit se.

Na kempu jde o to, aby se hráčky naučily novým věcem, upozorňuje Petra Němcová
Pokolikáté jsi byla na kempu a proč ses rozhodla letos jet?
Na kempu jsem podruhé, minulý rok jsem měla jet také, ale operace kolene mi to bohužel znemožnila. Myslím, že pokud chcete být lepší, něco dokázat a zlepšovat se, aby váš tým byl nejlepší a zažíval krásný pocit vítězství, tak není nic lepšího než tohle. Je to jediný kemp, na který můžou hlavně hráčky všech kategorií. Na kempu nejde o to utahat a zničit hráčky, aby si sáhly na dno, ale jde o to, aby se naučily novým věcem, jak v hraní, tak v kondiční přípravě.

Jednalo se o tvůj začátek letní přípravy, nebo jsi začala trénovat už dřív?
Člověk si musí dát maličko odpočinek po náročné sezóně, ale začala jsem trénovat dřív, než jsem jela. Chodila jsem do posilovny, běhat a trénink s hokejkou je základ, pokud se chce člověk zlepšit.

Setkáte se na kempu s protihráčkami a najednou z vás je jeden tým. To je asi příjemná změna, ne?
To je pravda, ale i mimo zápas jsme všichni jeden hokejbalový tým. Na ploše jde kamarádství stranou, ale po zápase je to zase přátelství, pokec a smích.

Dělala si na kempu něco poprvé, něco, co jsi neznala?
Na prvním kempu jsem zažila spoustu novot, otočky, střelbu, strečink, … Je toho moc, co jsem neuměla a tam mě to naučili. Na dalším už si zdokonaluji praktiky, které můžu natrénovat právě na kempu, kde mi poradí, co jak udělat, aby gól padl, či jak správně bránit. Letos mě naučili, jak správně vystřelit a jak obejít obránce, či jak správně bránit, ale hlavně nebát se a věřit si.

Jak moc náročný pro tebe byl program kempu?
Zažila jsem i horší, například kemp na týden s hokejistkami. Každý kemp má plus i mínus, ale jedno mají všechny kempy společné, a to udělat z vás lepší hráčku. To, co poctivě natrénuješ v letní přípravě, se ti v zápasech vrátí, takže jsem to brala jako další krok nabrat síly a zkušenosti

Na co bys nalákala další hráčky, aby se příští rok také přihlásily?
Jak jsem se dozvěděla, že bude další kemp, zburcovala jsem holky z týmu, že jedeme. Ostatní bych nalákala na to, že se naučí spoustu nových věcí, jak být lepšími hráčkami, naberou sílu a zkušenosti. Potkají nové hráčky a vzniknou nová přátelství. Užijí si srandu a na 100 % mě tam příští rok potkají znovu.

Fotogalerie:HCŽ - 27. - 29.7.2018