Druhý ročník Hokejbalového campu žen je minulostí. Hráčky makaly na sto procent

V termínu 22. – 24.7.2016 se na sportovištích města Litomyšl uskutečnil druhý ročník hokejbalového dívčího campu s názvem Hokejbalový camp žen. Na campu se oproti prvnímu ročníku prezentovalo mnohem více hráček, konkrétně 38. „Posunuli jsme pohybový projev o notný kus dál, za což jsem rád a doufám, že to holkám pomůže v dalším hráčském rozvoji,“ věří kondiční trenér Ondřej Almaši.

Pro všechny hráčky byla připravena vícefázová příprava jak hokejbalového, tak kondičního charakteru. „Druhý ročník HCŽ hodnotíme velmi pozitivně a to nejen z pohledu vyšší počtu hráček. Přístup a výkony všech přítomných lze hodnotit velmi kladně. Věříme, že camp byl pro všechny hráčky přínosem a motivací,“ vyjadřuje se k druhému ročníku šéftrenér HCŽ Martin Komárek.

Výkony a zaujetí hráček v rámci kondiční přípravy měl na starosti trenér Ondřej Almaši. „Z mé strany, kemp probíhal ve velmi dobré a uvolněné atmosféře, ale i přesto bylo vidět, že do toho holky dávají, co zrovna v danou chvíli můžou,“ přiznává kondiční kouč a trenér gólmanů Almaši. „Určitě jsme posunuli pohybový projev o notný kus dál, za což jsem rád a doufám, že to holkám pomůže v dalším hráčském rozvoji a že se jim celý kemp líbil,“ dodává Ondřej Almaši.

V hokejbalovém rozvoji pomáhala na campu všem hráčkám také kapitánka reprezentace žen Michaela Rullová, jež má nepopiratelné sportovní zkušenosti. „Mile mě překvapilo, jak holky ke kempu přistoupily. Makaly na sto procent, ptaly se, co a jak dělat, aby se co nejvíce zlepšily, hltaly každé trenérovo slovo, což je podle mě cesta k tomu, jak jít nahoru,“ s potěšením popisuje talentovaná hokejbalistka. „Perfektní by bylo, kdyby tohle všechno holky přenesly i do svých klubů a třeba poradily těm, které se nemohly kempu zúčastnit,“ přeje si Rullová.

Hodnocení campu po stránce hokejbalové přípravy uzavírá trenér Michal Broulík: „Na děvčatech bylo vidět, že je camp bavil a bylo to znát také na jejich přístupu a zaujetí v tréninku. Všechna cvičení, včetně těch náročnějších, dělala s chutí a nadšením. Moc bych si přál, aby to, co jsme jim ukázali, bylo pro ně hnacím motorem do jejich další činnosti.“

Hokejbalový camp žen 2016 se tedy stal minulostí a na sportovištích nahradil dívky početný tým chlapců z campu CTM v kategorii U15!

Fotogalerie z HCŽ 2016

Fotogalerie – 22.7.2016

Fotogalerie – 23.7.2016

Fotogalerie – 24.7.2016