První ročník hokejbalového campu žen je minulostí

V termínu 24.7. – 26.7.2015 se na sportovištích města Litomyšl uskutečnil první ročník letního třídenního campu kategorie žen. Campu se v místě konání tradičních letních soustřední mládeže zúčastnilo 27 hráček.

V termínu 24.7. – 26.7.2015 se na sportovištích města Litomyšl uskutečnil první ročník letního třídenního campu kategorie žen. Campu se v místě konání tradičních letních soustřední mládeže zúčastnilo 27 hráček.

Pro hráčky byl na campu od pátku do neděle připraven vícefázový tréninkový program. Kondiční příprava byla vedena trenérem Ondřejem Almašim, který hodnotí kondiční přípravu na campu následovně: „Kondiční přípravu jsem koncipoval hlavně tak, aby holky nebyly zničené a zároveň si vyzkoušely, pro většinu, nové možnosti jak se připravovat. Ťukli jsme i na základní věci, které by holky měly ovládat a i to jsme posunuli o notný kus dál. Myslím, že předchozí obavy z kondiční přípravy byly zbytečné a holky si to naplno užily“.

Krom moderních tréninkových konceptů jakými je flowin, lebert, bosu aj. absolvovala tréninková skupina hráček 4 tréninkové jednotky na hřišti. Vedení tréninkových jednotek se ujal trenérský tým složený z trenérů Karla Manharta, Martina Komárka, Lukáše Grebeníčka, Michala Broulíka doplněný o kapitánku Reprezentace žen Míšu Rullovou. „S hráčkami na campu jsme pracovali v rámci dělených tréninkových jednotek, na hřišti bylo tedy vždy maximálně 14 hráček a tomu odpovídající počet trenérů a trenérek. Věřím, že náplň a obsah campu byl pro hráčky inspirující a splnil jejich očekávání. S přístupem všech jsme byli velmi spokojeni“, popisuje průběh tréninkových jednotek Martin Komárek.

Na sobotní podvečer byla pro účastnice připravena krátká beseda s hráčkami výběru reprezentace žen z MS v Zugu. Kapitánku Míšu Rullovou doplnila dvojice účastnic campu Martina Topičová a Anna Kuželová, které se podělily s přítomnými o zážitky z přípravy týmu a samotného průběhu šampionátu ve Švýcarsku a zodpověděly řadu otázek a dotazů.

Jak hodnotí organizaci a camp jeho účastnice a členka Komise ženského hokejbalu Iva Sevaldová: „Historicky první žen hodnotím z pozice hráčky jednoznačně pozitivně. Absolvovaly jsme velmi pestrý a náročný program pod vedením zkušených trenérů, kterým samozřejmě patří poděkování. Velkým přínosem pro mnohé z nás byla zajisté kondiční příprava, díky níž jsme poznaly mnoho nových cvičebních pomůcek, s nimiž běžně v klubech do kontaktu nepřicházíme. Z organizačního hlediska bylo zvládnuto téměř vše na jedničku, drobné nedostatky, které se místy objevily, se zajisté do příštího ročníku odstraní“.

Fotogalerie z campu žen – Litomyšl

Realizační tým campu přeje všem hráčkám krásný zbytek léta a těší se na setkání a spolupráci na dalších projektech ženského hokejbalu.